Emma blev sjuk av vaccinet!

Emma Posse hamnade i sjuksängen efter vaccinsprutan mot Covid-19, hon har 39 graders feber, frossa, ont i kroppen, yrsel och väldigt ont i armen där sprutan togs, hon jobbar på kirurgiska avdelningen på Nyköpings lasarett och ligger nu i sängen, i stället för att vara på jobbet. Läs i Eskilstuna Kuriren och på kommentarerna!

1 tanke på “Emma blev sjuk av vaccinet!

 1. Citat ur Eskilstuna Kuriren den 12 februari:
  ”Vårdpersonalen efter vaccinet: ”Har varit tvärdäckad”
  Emma Posse har tillbringat fredagen i sängen istället för på kirurgen på Nyköpings lasarett. Biverkningarna från coronavaccinet har inte ändrat hennes inställning till att ta sprutan.

  På Nyköpings lasarett ska många anställda ha drabbats av biverkningar sedan de fått sin första spruta coronavaccin. Emma Posse, som arbetar på kirurgiska avdelningen på lasarettet, säger att både hon och många av hennes kollegor har blivit dåliga.

  – I morse när jag pratade med jobbet var det många från både operation, iva och kirurgiska avdelningen som var hemma eller på väg hem. Det rådde smått panik på hela sjukhuset för att leta personal inför helgen, säger hon.

  Hon har 39 graders feber, frossa, ont i kroppen, yrsel och väldigt ont i armen där sprutan togs.

  – Det som skrämmer mig lite är att de som jag har pratat med har samma starka biverkningar. Det är inte bara lite feber, jag har legat tvärdäckad sedan klockan 22 i går kväll och det har inte avtagit än.

  En av hennes kollegor berättar om liknande biverkningar och om en frustration gällande hur deras tillstånd beskrivs.

  – De skriver i andra tidningar att ”vi fått lite feber”, lite ironiskt när man känner sig helt sänkt som om man vore överkörd, skriver hon till tidningen.

  Ingen av dem har ångrar att de har tagit sprutan och biverkningarna ändrar inte deras inställning till vaccineringen i stort.

  – Jag önskar bara att tiden fanns så man kunde planera vaccinationerna lite bättre och sprida ut dem över alla avdelningar över tid, säger Emma Posse.

  Även en sjuksköterska på Kullbergska i Katrineholm som tidningen har varit i kontakt med berättar att hon och flera av hennes kollegor drabbats av biverkningar.

  – Jag hade feber igår kväll. Nu har jag huvudvärk och ont i kroppen, säger hon.

  Emma Posse jobbar på kirurgiska avdelningen på Nyköpings lasarett.

  Enligt kollegan var det omkring 16 stycken från avdelningen som fick vaccinet i torsdags, vilket motsvarar mer än en tredjedel av personalstyrkan. Man ska ha valt att inte ge sprutan till de som skulle jobba lördag och söndag, men många som skulle ha arbetat under fredagen fick den.

  Region Sörmland har bekräftat att över 100 av de 400 vårdanställda på Nyköpings lasarett och Kullbergska sjukhuset som har fått Astra Zenecas vaccin sedan i torsdags har fått biverkningar.

  – Det är nog över 30 procent som har reagerat, säger Magnus Johansson, chef för division medicin och ansvarig för vaccinationsprogrammet i Region Sörmland.”
  Slut på citat!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s