Hyresintäkter göder missionen!

Vi alla som bor i allmännyttan bidrar med pengar till Eskilstuna Stadsmission, nått som alla tyvärr inte känner till, men så är det och det är väl därför man kan ha både en direktor, en socialchef som han på bilden Patrick Magnusson. Jojo, pengar finns det och det kan dom som sagt tacka oss hyresgäster hos Kommunfastigheter AB för. Hyresgästföreningen kallar det dubbelbeskattning, när miljonerna skamlöst stjäls!

4 tankar på “Hyresintäkter göder missionen!

 1. Citat ur Eskilstuna Kuriren 17 januari:
  ”Stadsmissionen känner av att många har det svårt
  Den för många ekonomiskt ansträngda månaden januari märks tydligt av hos olika hjälporganisationer. Stadsmissionen i Eskilstuna har extra mycket att göra så här års. ”Det är tufft för människor som lever på små marginaler”, säger verksamhetens socialchef Patrick Magnusson.

  – Många som tidigare klarat sig på vikariat eller tillfälliga anställningar, men på grund av pandemin blivit utan sysselsättning har hamnat utanför. Det har blivit ännu tyngre för socioekonomiskt utsatta människor, säger Patrick Magnusson, socialchef på Stadsmissionen i Sörmland.

  Med lokal närvaro i både Eskilstuna och Nyköping har den ideella organisationen märkt av ett kraftig ökat tryck under 2020.

  – Sedan pandemin bröt är det väldigt många fler som tagit kontakt med oss. Under fjolåret har 40 procent fler behövande vänt sig till Stadsmissionen jämfört med året innan.

  Under januari och februari befara Patrick Magnusson att den siffran kommer att stiga avsevärt.

  – Många som är i behov av hjälp för att klara sin försörjning söker medlemskap i vår verksamhet Matlaget. I dagsläget stöttar vi 100 hushåll i Eskilstuna på det sättet och vi planerar att starta en liknande hjälpsatsning i Nyköping.

  Matlaget riktar sig till personer som lever i en ekonomisk utsatthet. Det är enligt en social metod där Stadsmissionen även kan hjälpa till med myndighetskontakter och finnas till för att bryta social isolering.

  – Till oss kan man vända sig för hjälp både som enskild eller som ett helt hushåll.

  Som medlem får personen en gång i veckan hämta matkassar som anpassas efter hushållets storlek och eventuella allergier.
  Slut på citat!

  Gilla

 2. Pingback: Löjlig och onödig insamling! | eskilstuna till vardags

 3. Pingback: Ny chef, på ”ideella” missionen! | eskilstuna till vardags

 4. Pingback: En Direktor är död! | eskilstuna till vardags

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s